Банкеръ Daily

Общество и политика

Ръководството на БСП отрича за утре да е насрочван пленум

Изпълнителното бюро на БСП заяви официално, че за вторник, 23 ноември няма насрочено заседание на Националния съвет. Поводът за писмото до медиите е разпространена подписка от 64-ма членове на НС за насрочено заседание.

Утре няма заседание на Националния съвет на БСП, нито подписка за свикването му, се казва в позицията. Във връзка с разпространяваната информация, че по искане на 1/3 от членовете на НС на БСП е свикано присъствено заседание на НС на БСП на 23.11.2021 г., Изпълнителното бюро на партията информира следното:

До този момент в отдел "Деловодство" на НС на БСП не е внесена подписка с 1/3 от членовете на Съвета, каквото е изискването на чл.16 от Правилника за организацията и дейността на НС. На имейли на членове на НС е изпратен текст за свикване на заседание с приложен списък на 64 души без нито един подпис от тях. Така наречената подписка е без подписи. Изпратеният текст е от [email protected] В БСП няма такава регистрирана структура. Такива се създават при условията и реда на чл.37 и чл. 38 от Устава на БСП;

Поради изложените причини утре няма да има заседание на Националния съвет. За нас е очевидно, че се създава изкуствено напрежение, за да се блокират преговорите за съставяне на правителство.

 Молим уважавани медии да не тиражират фалшиви новини.

"Аз самият съм си подал заявлението, както и всички останали хора, на които сме се подписали и сме казали, че искаме свикване на такова събрание, на което да бъдат обсъдени всичките тези точки от дневния ред, които са посочени“, твърди Трифон Панчев, който е сред членовете на Националния съвет на партията, поискали свикването на присъствено заседание. Как са изпратени всичките тези решения и са получени, пък на „Позитано“ Националният съвет - хората, които управляват електронната поща, не са ги видели? Това ще се изяснява тепърва. Но ние вместо да се занимаваме със сериозни работи в момента, шиканираме някакви вътрешни процеси и ще си играем на котка и мишка вътре в партията, което е абсурдно“, каза още Панчев, цитиран от БНР.

На неприсъствен пленум в събота бяха определени датата на конгреса на социалистите - 22 януари догодина, както и състава на преговорната група на БСП за формиране на правителство с мандата на партия „Продължаваме промяната“.

 


Facebook logo
Бъдете с нас и във