Банкеръ Daily

Общество и политика

Ръководството на БСП и групата обсъждат кандидата за премиер

Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група на коалиция "БСП за България" се събраха на "Позитано 20" за обсъждане кандидатурата за министър-председател.

От "Има такъв народ" в 12 без 5 предлоожиха депутата Пламен Николов за премиер, на когото президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство.

Пламен Николаев Николов е роден на 29.07. 1977 г. в Горна Оряховица, България.

Предприемач, владее английски, немски и руски езици.

Избран е за народен представител от Шумен.

Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия „Йоан Екзарх Български“ – гр. Шумен с профил „История и археология“. Образованието си продължава в СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва магистратура по Философия на науката.

Специализира в Австрия със стипендия „Ернст Мах“ в Университета на Клагенфурт.

Има над 15 годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти.

Преди да стане народен представител от групата на ИТН, Пламен Николов е оглавявал офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка като е отговарял за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори. 

Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Спортни федерации и Олимпийски национални комитети.

Facebook logo
Бъдете с нас и във