Банкеръ Daily

Общество и политика

Ръката на Ренета Инджова ще бъде оперирана в понеделник

Бившият служебен премиер Ренета Инджова ще бъде оперирана в понеделник. Това стана ясно на брифинг в УМБАЛСМ "Пирогов". При прегледа си в Спешния център тя е казала, че е паднала и така е наранила китката си.

"Вчера бях на работа, като към 10:00 часа в кабинета ми дойде Ренета Инджова. Разпитахме я какво се е случило, тя съобщи, че е паднала и е контузила лявата си ръка и крайник при падане. След това обясни, че е била блъсната от някого. Попитах изрично какво е станало, защото имаме дежурен полицай, който при такива инциденти бива уведомен задължително, но г-жа Инджова съобщи, че е паднала", разказа д-р Владислав Шопов от болницата, който е приел за преглед бившият премиер.

След това Инджова е била изпратена за рентген. „Тя самата съобщи, че не помни как е паднала. Наложи се да я насочим и към 111 кабинет - спешен кабинет по неврохирургия в болницата”, каза още лекарят.

След рентгенографията се установило счупване на ръката на Инджова, насрочена е да дойде в понеделник за операция. „Наместихме ръката под анестезия и се потвърди, че счупването налага оперативна намеса. Операция ще й бъде извършена в понеделник", допълни д-р Шопов.

По думите му, Инджова е дошла в болницата с жена-придружител, която не е дала обяснения за инцидента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във