Банкеръ Daily

Общество и политика

Росен Желязков: Всеки казус от ''Апартаментгейт'' е различен

Транспортният министър Росен Желязков заяви, че темата за "Апартаментгейт" не е в едно измерение и всеки казус е различен. Той обясни в телевизионно интервю, че стандартите важат за всички, особено, когато обществото достигне предела на толерантност. Желязков подчерта, че на проверки трябва да подлежат не само хората във властта.

За неговите колеги, които си подадоха оставките и дали смята, че има разминаване между морална и етична норма, той подчерта, че към всеки има добро служебно и професионално отношение. Що се отнася до думите на Манолев, "че няма такова нещо като негова позиция на транспортен министър, на нея е имало много и ще има много други заемащи", Желязков уточни, че предложението към него е дошло след като Манолев се е отказал от поста, а самият Желязков не е искал, не е и очаквал да стане транспортен министър.

По- рано, подалият оставка Александър Манолев обясни, "името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заемат поста министър на транспорта".

Миналата година Александър Манолев бе номиниран за поста на транспортния министър, след като Ивайло Московски подаде оставка. Манолев е заместник-министър на икономика. Той е работил в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании. 

Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във