Банкеръ Daily

Общество и политика

Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за председател на парламента

Росен Желязков

ГЕРБ ще предложи Росен Желязков за председател на 48-ото Народното събрание. Това беше потвърдено първо от избраната за депутат от ГЕРБ Деница Сачева, а после и от колегата ѝ Радомир Чолаков. "С номинацията на Росен Желязков за председател на 48-ото Народно събрание даваме знак. Той е човек с огромен административен опит, житейски мъдър, балансиран и много добър юрист. На нас ни трябва консенсус, имаме всички възможност парламентът за почне с безспорните въпроси и той има точно тази нагласа", каза Чолаков пред БНР. По думите му не трябва да се допуска при гласуването на бюджета за следващата година да се раздадат предизборно повече пари.

Според него е парадокс, че всички политически сили нямат големи различия във вижданията си за това, което трябва да се направи за съдебната реформа. "Същинските противоречия може би са в управлението на общите ни пари. БСП и ПП са за това да се вземат заеми и да се раздават пари. ГЕРБ и ДБ сме за строга фискална политика", допълни Чолаков. Той е на мнение, че вторият мандат за съставяне на правителство няма как да бъде реализиран без подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС или "Възраждане". "Не разбирам каква е разликата между първия, втория и третия мандат, след като и в трите случая ще е необходимо максимално широко мнозинство в парламента, освен публични унижения", счита бъдещият народен представител.

"За да не става надцакване и различни парламентарни сили се бият пред деловодството на парламента коя да е първа, за да внесе проект за решение за предоставяне на военна помощ за Украйна, може би е добре тези, които биха подкрепили едно такова решение, да го формулират заедно, да го подпишат заедно и да го внесат заедно. Трябват ни широко скроени хора в момента", смята Чолаков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във