Банкеръ Daily

"Маркет линкс"

Родителите се чувстват по-ангажирани заради дистанционното обучение

Заради наложилото се дистанционно обучение на децата  63% от родителите се чувстват много по-ангажирани. Отрицателен отговор са дали 23%, а 14% не могат да преценят. Това показват резултатите от социологическото проучване на "Маркет линкс", което е било проведено сред 1032 лица над 18 г. в периода 25-30 април по метода на телефонната и онлайн анкета. 

„Един от основните изводи, които правим, е, че към момента има доста добър толеранс от страна на родителите, които в сегашната ситуация поеха основната тежест с обучението на децата в домашен режим“, посочи социологът Добромир Живков пред bTV. 

Оказва се, че 68% от анкетираните смятат, че учителите се справят добре с дистанционното обучение. Има и недоволни сред тях, като те са 21 на сто, или малко над една пета. Не липсват и такива, които са посочили, че не знаят, те са 11%.

На въпрос свързан с развитието и подобряването на дистанционното обучение - 75% са дали положителен отговор, 10% - отрицателен, а 15% не могат да преценят.

Процентът от родителите, които са декларирали, че са са осигурили техническата необходимост на техните деца, за да могат да провеждат учебните си занятия онлайн е за задоволителен - 91%. Тези, които не са успели са 5%, а 4% от респондентите са отговорили с "не знам". 

Според 31% от анкетираните, елементи от дистанционното обучение трябва да останат в бъдеще. По-голямата част обаче не са съгласни с подобна перспектива -55%, а 14% не могат да преценят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във