Банкеръ Daily

Д-р Иван Маджаров:

Резултатите от проверката в "Пирогов" може да паднат в съда

Продължават протестите на медиците от "Пирогов". Освен оставките на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и на директора на Здравната каса - Петко Салчев, те искат и създаване на клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран COVID-19. 

Част от медиците са готови и за масово напускане.

Протестите започнаха миналата седмица, след като здравният министър освободи директора на болницата проф. Асен Балтов, като се позова на резултати от проверка на Здравната каса, според които са установени злоупотреби за 1 млн. лева. 

Днес председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров заяви, че от организацията подкрепят своите колеги в обидата им от обвинението за злоупотреби. 

"Медиците искат оставката на Кацаров, защото са обидени и са стегматизирани, а това е опасно, защото тази болница е емблема за българското здравеопазване", категоричен бе Маджаров в ефира на bTV. 

Той припомни, че са в конфликт със здравната каса и отбеляза, че като човек, който е управлявал болница, може да каже, че такива констатации за пациенти фантоми падат в съда. 

Темата за "Пирогов" трябва да излезе от екрана. Говорих с министър Кцаров да се срещне с лекарите, заяви председателят на лекарския съюз. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във