Банкеръ Daily

Доц. Александър Христов:

Резултатите от изборите на 11 юли ще бъдат ксерокопие на тези от 4 април

Резултатите от изборите на 11 юли ще бъдат като ксерокопие от тези на 4 април. Това заяви доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации. 

Той смята, че в момента имаме уникално служебно правителство, хиперактивни министри и донякъде скрит премиер. А това се случвало за първи път в новата ни история.

Когато в държавата се провеждат такъв тип активности, това дава увереност на хората, че промяната е в техни ръце и те ще го използват, категоричен е Христов. Той оспори спекулациите „те ще са на море“, „те ще гледат световното“ и посочи, че самата политическа обстановка ще провокира хората да гласуват .

Последните месеци според доцентът показват, че промяната е възможна. По думите му всичко, което се случва от 4 април насам, е сигнал точно за това и е предпоставка за по-висока избирателна активност.

„Политиката ни става все по-персонифицирана. Виждаме, водят се от нафталина разни фигури, които са обвързани с някакво минало, техните дейности се преразглеждат, влизат в политиката хора, които до този момент са били известни с коренно различни неща, това се смята за възможност за поява на нови идеи“, коментира още Христов пред БНР на старта на предизборната кампания.

Вече има заявки от различни страни, че въпреки това съотношение на силите, надежден опит за съставяне на правителство ще бъде направен, каза още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във