Банкеръ Daily

Общество и политика

Резултати от паралелното преброяване в областните градове

Социологическите агенции „Галъп” и „Тренд” обявиха резултати от паралелното преброяване на бюлетините, пуснати в балотажа на местните избори. Изследванията са поръчани и финансирани от Нова телевизия.

В София Йорданка Фандъкова печели 50.7% от гласовете, а Мая Манолова - 44.0%, сочат данните на „Тренд” при 80% от извадката.

Според резултатите от 52% от извадката Иван Портних е избран за кмет на Варна с 61.0% от вота. Съперникът му Костадин Костадинов е с 36.1%.

Новият кмет на Пловдив е Здравко Димитров от ГЕРБ. При 100% от извадката на „Тренд” той е получил подкрепата на 59.1% от съгражданите си. Бюлетини за втория в днешната битка – Славчо Атанасов от НФСБ/ВМРО, са пуснали 36.4% от имащите право на глас. Според данните при 100% паралелно преброяване на "Галъп" Димитров е с резултат от 58.6%, а Атанасов - 37.1 на сто.

Начело на Русе застава Пенчо Милков от БСП с 59.4% от гласовете. 36.1 на сто от гласувалите в крайдунавския град са дали доверието си на Диана Иванова от ГЕРБ, сочат данните при 100% от извадката на „Тренд”.

По данни на „Галъп” изборите в Благоевград печели независимият кандидат Румен Томов с 56.8% от гласовете. Настоящият кмет Атанас Камбитов събира 41.2% от вота и не успява да се пребори за трети мандат. Това показват резултатите от 100% от извадката на „Галъп”.

В Плевен вотът печели независимият кандидат Георг Спартански с 52.0% при 44.9 на сто за опонента му Мирослав Петров от ГЕРБ. Това сочат резултатите при 96% от извадката на „Тренд”.

В Шумен изборите печели Любомир Христов от ГЕРБ – 52.1% от гласовете. Венцислав Венков от БСП взима 44.4% при 100% от извадката на „Галъп”.

Във Видин кметската надпревара печели Цветан Ценков (СДС и др.) с 57,8 от гласовете. Опонентът му Огнян Ценков от ГЕРБ получава подкрепата на 39,7 на сто от отишлите до урните, сочат резултатите от 100% от извадката на "Галъп".

Facebook logo
Бъдете с нас и във