Банкеръ Daily

Общество и политика

"Революция" на Макрон излиза у нас на 18 август

Книгата на френския президент Еманюел Макрон "Революция. Битката за Франция" излиза у нас на 18 август, съобщават издателите от "Слънце". 

Най-младият държавен глава на Франция от времето на Наполеон досега излага политическите си възгледи в книгата си, която излезе във Франция в навечерието на последните президентски избори и веднага се превърна в бестселър. 

Макрон, който е завършил философия в Сорбоната и е сред първенците на елитното Висше училище по администрация, демонстрира в книгата си усет, сякаш има зад гърба си десетилетен политически опит. Той е едно различно лице на Франция и въобще на политиката в наши дни: с външния си вид, с романтичната любовна история с някогашната му учителка по литература и сегашна негова съпруга Брижит Троньо, с прецизния си политически проект и най-вече с програмната си книга с дръзкото заглавие „Революция“. 

Според него на първо място е връщането на морала в политиката. И още: да се реформира правосъдието, образованието, данъчната система и Кодекса на труда. Като непресекваща нишка в книгата преминава вярата на Еманюел Макрон, че французите са в състояние да превъзмогнат всякакви кризи и да тръгнат към по-добро бъдеще. 

На 25 август 25 август Макрон пристига у нас по покана на държавния глава Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов. 

На срещите у нас ще бъдат обсъждани теми от дневния ред на Европейския съюз, европейската перспектива на страните от западните балкани, както и охраната на външните граници на Евросъюза.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във