Банкеръ Daily

Общество и политика

Ревизиро готов да даде оставка, дори и премиерът само да "намигне"

„Ако премиерът реши, че не се справям с възложените ми задачи, е в правото си да ме освободи веднага, на мига и никой не би го питал защо. Негово право е, за да може да балансира, да управлява, да изкара мандата, да взима и такива решения. Дали на мен ми харесват, или не, това ще е друга тема“. Това заяви пред БНТ екоминистърът Емил Димитров. Според Ревизоро обаче въпросът за неговата оставка не стои,  тъй като той е готов да я даде, дори и премиерът само „да намигне“. Той се оплака, че за 40 дни си създал много врагове.

Димитров подчерта обаче, че министър-председателят Бойко Борисов е доволен от неговата работа и го „подкрепя за всичко“. „По всички мои законопроекти срещам пълно разбиране засега и нямам право да бъда недоволен“, допълни още той.

„Не казвам, че не съм доволен. Право на прокуратурата е да задържа и да предявява обвинения на когото прецени, включително и на мен. Просто ми беше неприятно да гледам как хора, въоръжени до зъби, извеждат една жена, която нито иска да бяга, нито има къде да избяга, нито ще ги застреля с химикалката“, коментира министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро спецакцията в Басейнова дирекция –  "Източнобеломорски район", при която бе задържан директорът ѝ Цветелина Кънева. Вчера тя бе изведена с белезници от работното си място, а срещу нея Окръжна прокуратура – Пловдив вече повдигна и обвинение за безстопанственост.

Той не скри сарказма си към случилото се. "Ако съм знаел колко опасен човек е директорът на Басейнова дирекция - Пловдив инж. Цветелина Кънева, нямаше да отида там. В събота съм обядвал с нея, а вчера гледах как я арестуват маскирани. Явно гледаме много филми за Рамбо в Пловдив и се опитваме да ги приложим. Браво на икономическа полиция, браво, че там имаше въоръжени мъже. Предполагам, че тази жена с химикалката е могла да застреля някого или е била терорист. Решили са, извели са я. Нарочно не съм се обаждал да питам за детайли заради тези сондажи, които са в един от заводите. Но те са установени от  2003 година. Тази жена е от последните две години, тя е създавала актове. Със същия успех шефа на РЗИ беше освободен, защото имаше сметища незаконни в реката, имаше други проблеми с опазване на околната среда", коментира Димитров.

Според Димитров обаче не е трябвало да има такава показност при задържането, защото останалите служители и обществото се стресират. „Стряскаме хората, което не е редно. Така са решили, то е тяхно право. Даже не на прокуратурата, а на полицията – да си покажат новите играчки, да си покажат новите униформи“, смята той. По думите му при този стил на работа чака оставки на ръководителите и на другите басейнови дирекции в страната. "Вече не мога да гарантирам, че ще има контрол върху замърсяването на реките", каза екоминистърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във