Банкеръ Daily

Общество и политика

Ресурсите на ГЕРБ се изчерпват, това налага коалиция със СДС

Калоян Паргов

Лидерът на "БСП-София" Калоян Паргов, заяви, че партията на може да спечели сама местните избори в столицата, предвид нагласите на обществото през последните 30 години. Затова трябва да се избере най-печелившата формула за кметския вот. 

Кандидатурата на Мая Манолова е сред избраните от социалистите, а формата за издигане и представяне пред обществото е решението, което се очаква да бъде взето на националния съвет. На 11 септември градската конференция ще избере кого да издигне и кого да подкрепи. Бившият омбудсман е с най-големи шансове на настоящия етап, два дни преди конференцията, изтъкна Паргов пред БНТ.

Той припомни, че на европейските избори гражданите отредили на БСП второ място, но в столичните райони "Люлин", "Изгрев" и "Красна поляна" социалистите били първа политическа партия. Поради това амбициите на БСП са нараснали доста, тъй като европейските избори и резултатите от тях дават надежди и големи шансове. 

"Всеки да си гледа собствената партия. Очевидно ресурсите на ГЕРБ се изчерпват и затова коалицията със СДС става все по-належаща, и то за втори път", атакува Паргов управляващите. Той се надява, че гражданите няма да бъдат заблудени, защото в последните 10 години управлението е "развитие в застой". По думите му обаче хората се нуждаят от подобрение на столицата. Според него три важни приоритета трябва да стоят пред Столичната община - умно, ефективно и прозрачно управление.

Лидерът на столичните социалисти изтъкна, че евентуална победа на Манолова, с кандидатура, подкрепена от БСП, ще е победа и подкрепа за всички софиянци, които искат промяна. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във