Банкеръ Daily

Общество и политика

Решетников: Борисов прави всичко по силите си за добри отношения с Русия

В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания Леонид Решетников пред телевизия "Европа".

"Вижте какво – България е член на НАТО и на ЕС. Тя не е наш съюзник и каквото и правителство да дойде на власт – социалисти, или ГЕРБ, или Атака, те не могат да излязат от тези рамки. Те правят това, което е възможно в рамките на НАТО и на ЕС. Мислим, че Бойко Борисов прави всичко възможно в тези рамки. Да не си правим илюзии, че ако дойде друго правителство, например социалистическата партия, и тя ще промени всичко и ще имаме супер отношения между България и Русия. Не е възможно, докато България е член на НАТО и член на ЕС. Трябва само едно - да избягваме негативна атмосфера в хуманитарната и информационната политика. Това трябва да избягваме", обясни Решетников. 

Той подчерта, че Русия може да работи с България като член на НАТО, като съюзник на САЩ, които сега атакуват Русия по всички фронтове.

"И тук казвам на нашите политици да не си правим илюзии, че ще дойде дори нашият приятел, моят приятел Волен Сидеров да дойде на власт, и той като представител на правителство в НАТО и той ще има големи ограничения“, подчерта бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във