Банкеръ Daily

Общество и политика

Решенията в групата на БСП се вземат еднолично, твърди напусналият Михаил Христов

"Решенията в групата на БСП се вземат еднолично или в много малък кръг от хора, които са приближени на лидера Корнелия Нинова. Те я хвалят, а не я критикуват, един лидер има нужда повече от критика", каза пред БНР Михаил Христов, депутат от гражданската квота на БСП, който преди два дни напусна парламентарната група на "БСП за България" и става независим народен представител. Той е осмият член на групата, който я напуска след преизбирането на Нинова за председател на социалистическата партия.

Той беше категоричен, че не трябва да напуска парламента, след като излезе от групата на БСП, защото е представител на избирателите, гласували за него, а не е представител на социалистическата партия в Народното събрание. "Воденето на политика на инат и винаги като контрапункт на предложенията на управляващите, това за мен не е логично. Не може да се води винаги такава политика", подчерта Христов и уточни, че е имало предложения на ГЕРБ, които би подкрепил, но не го е правил заради политиката на парламентарната група на социалистите.

"Не мога, а и не искам да бъда причисляван към нито една група в Народното събрание", категорично подчерта независимият депутат.

Михаил Христов посочи, че Нинова не се вслушва във всички гласове в парламентарната група на БСП и определи като нелогично изваждането на Драгомир Стойнев от управлението на групата. "Не може хора, с които допреди време сте били заедно, когато изразят различно мнение, да бъдат изваждани", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във