Банкеръ Weekly

Общество и политика

Решението Станишев да води листата на БСП било жест към европейските партньори

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше длъжен да поеме отговорността  за евролистата след случилото се с АБВ, смята евродепутатът Илияна Йотова.

Според нея оглавяването на листата на БСП от Станишев е и жест към към европейските партньори, че лидерът на ПЕС ще участва активно, поемайки отговорността в собствената си държава.

Йотова определи пред ТВ7 листата на БСП за предстоящите избори за евродепутати като добре балансирана, а хората в нея като достойни.

Основният политически опонент на БСП за евровота ще бъде ГЕРБ, защото те са представители на европейската десница, заяви Йотова по повод отправената от Ивайло Калфин покана за дебат между БСП и АБВ.

„Ако някой има претенции към господин Станишев за дебат, то това са представителите на партия ГЕРБ. Що се отнася до Ивайло Калфин, за мен много по-интересен ще бъде един дебат между Първанов и Станишев за европейското бъдеще на България“, каза тя.

На въпроса има ли път назад в отношенията на Столетницата и отцепниците, тя коментира, че никога не трябва да се казва никога, но на този етап БСП ще върви по своя път такъв, какъвто го е избрала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във