Банкеръ Daily

Общество и политика

Репресиите на властта продължават и след изборите, твърди Нинова

S 250 24c2327f aecf 451e 9a81 cd5bdc3ffb91

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите в репресии срещу представители на опозицията.

"Само за няколко дни застъпници в Благоевград получиха предупреждение за уволнение от работа. В Община Дупница наш служител на ВиК също е заплашен", обяви Нинова на брифинг в Народното събрание. 

За пример тя посочи и че в Община Септември е уволнена учителка от детска градина, която е член на БСП и член на ОИК.

"Всички хора, застрашени от репресии на управляващите, всеки сигнал подавайте при нас. Ще ви защитим с всички средства - юридически и политически", призова председателката на социалистите. 

Тя отправи призив и към държавните служители, споделили, че ги изпращат на измислени проверки, които нямат никакво основание. "Не изпълнявайте такива заповеди, накрая ще си измият ръцете с вас", подчерта Нинова.

За евентуалните репресии соцлидерката съобщи, че сигнализира европейските посланици и институции. Тя отново изказа недоволство от начина на провеждане на изборите.

Подкрепеният от БСП кандидат за кмет на Ловеч Радина Банкова твърди, че ден и половина след изборите е била посетена от призовкар, който я е уведомил, че имам огромни задължения към НАП - осигуровки и данъци за нейни служители.

"Паралелно с него е осъществен запор на банковите сметки на фирмата в страната. За огромно съжаление, казвам, защото по време на цялата кампания се постарах да направим една изключително позитивна, честна, открита кампания. Кампания, през която не отправих нападки към никого. Не влязох в спорове с никого и искрено като нормален човек и предприемач. Аз не съм човек, който има опит в политиката. Моята кандидатура е издигната от Граждански инициативен комитет. Бях дълбоко разочарована, че бях употребена политически поради тази ситуация и поради факта, че аз нямам данъчни задължения", обясни Банкова, която е и председател на Българската асоциация на производители на облекло и текстил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във