Банкеръ Daily

Общество и политика

Рената Инджова: Следват "къщагейт", "магистралагейт" и "офшоргейт"

Хората са си приели съдбата - да бъдат изчезващ вид. Работници няма, в капиталистически строй няма работническа класа, никой не иска да е работник, следователно никой не иска да носи социални идеали. Всички искат да са средна класа, но и тя е подложена на унищожение. Тоест ще имаме доктори, но няма да имаме сестри, ще има митрополити, няма да има попове, ще има инженери, няма да има работници.

Това каза за ситуацията в страната бившият служебен премиер Ренета Инджова. 

По повод скандала с къщите за гости, строени с европейски средства, Инджова отбеляза, че това е една втора фаза на "Апартаментгейт": "Скритите неща ще станат видни много скоро. Става видно огромно разхищение в евроресурсите."

Според нея скоро ще има нова фаза на скандалите - по отношение на манастирите и църквите. По думите ѝ има механизъм за избягване на обществените поръчки и средствата се разпределят безогледно.

Бившият служебен премиер изтъкна, че трябва да се разсъждава по въпроса защо църквите и магистралите са най-важни за Бойко Борисов.

"В икономиката има едни принцип, че скритото се проявява, не може да остане скрито. Ще се разбере, че парите, предоставени на България за целия 10-годишен период, са несравними с резултатите. В последната си отсечка той иска да заложи най-много проекти, за да изглежда, че парите са вложени", отбеляза Инджова. 

Тя подчерта, че селските райони винаги са били място, където са се препирали огромни пари. Според Инджова обаче прокуратурата никога няма да направи пълно санкциониране, защото къщите за гости са масово явление в Държавния фонд "Земеделие". 

"Един като Манолев ще изгори, една като тази, която отговаря на телефона за резервации, но проблемът е толкова повсеместен, че може да се реши само радикално", добави Ренета Инджова. 

Експремиерът смята, че неравенствата в Европа, продължаващи десетилетия, ще бъдат решени по насилствен начин, давайки пример с жълтите жилетки във Франция. 

По думите ѝ следват "къщагейт", "магистралагейт" и "офшоргейт". "Тепърва трябва да преглътнем последиците. Европа ще си поиска парите, които е дала. Тогава политическият елит и останалият български народ ще трябва да решат кой ще плаща. Ако управляващите избягат, пак ние ще плащаме", обобщи Ренета Инджова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във