Банкеръ Daily

Общество и политика

Ремонтът в Западен парк отново е спрян

От сдружението "Спаси София" настояват от Столичната община да обяснят какво се случва с ремонта в Западния парк. Активистите съобщават, че на строителната площадка няма нито работници, нито техника и очевидно не се работи, въпреки че проектът е трябвало да бъде завършен до края на 2018 г.

От организацията подчертават, че това е единственият парк за редица столични квартали, но повече от година е неизползваем заради необезопасените изкопи и разораните алеи. "Питаме как г-жа Фандъкова ще излезе пред столичани да поиска четвърти мандат, щом месеци наред бяга от обяснения за неспиращите проблеми на ключовите обекти?", негодуват от "Спаси София". Според тях фактът, че подобни забавяния има на всички големи проекти на Столична община, доказва, че проблемът е системен и това ръководство не разполага с необходимите компетенции, за да ги изпълни качествено и в срок.

Това е петият сигнал от страна на гражданското сдружението за ремонта в Западния парк. Сигнализира се и че част от информационните табели, задължителни за всеки проект, който се финансира със средства на Европейския съюз, вече са премахнати, а проектът е възложен за преработка на общинското дружество "Софияпроект".

Плащат се пари на частни проектантски дружества за проекти, пълни с дефекти, които после трябва да бъдат коригирани от страна на общинските предприятия, посочват активистите. Според тях това е лоша практика, която трябва да се прекрати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във