Банкеръ Weekly

Общество и политика

Ремонтират 40 сгради с 3 млн. лева по "Красива България"

Министерството на труда и социалната политика ще отдели 3 млн. лева през тази година за обновяването на 40 обеществени обекта - от училища, детски градини и читалища, спортни площадки и съоръжения, до административни сгради и паметници. Това съобщиха министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и неговата заместничка Светлана Дянкова, след среща с кметове и областни управители.

Ремонтите ще струват общо 6.4 млн. лева и се правят по проекта "Красива България". От тях 3.4 млн. лева ще дойдат от бюджетите на общините, които ще се включат в него.

През тази година с изпълнението на програмата се очаква да се осигури работа за 680 човека, както и професионално обучение за най-малко 144 безработни. През миналата година броят им е бил 594, като професионална квалификация са получили 201 души.

Социалното министерство работи по проект "Красива България" от 2006 година, припомни Адемов. По думите му той спомага за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната.

Светлана Дянкова пък припомни, че от началото на програмата до сега по проекта са обновени близо 1300 обекта в цялата страна на обща стойност около 165 млн. лева. През миналата година одобрените за ремонти бяха предимно училища и центрове за социални услуги, както и административни сгради. Имало е и няколко обекта в сферата на здравеопазването, спорта и културата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във