Банкеръ Daily

Общество и политика

Рекорден брой участници в националния поход "По стъпките на Апостола"

Рекорден брой ще бъдат участниците в 23-тото издание на Националния туристически поход "По стъпките на Апостола" Плевен-Карлово. Това съобщи ръководителят му д-р Галя Цветкова, цитирана от БТА.

"Интересът към събитието е голям - хора от цялата страна искат да се запишат и да тръгнат с нас, но хижите в Стара планина не биха могли да поберат повече участници. Тази година от 11 до 18 юли ще преминат Балкана 264 човека, разделени на 12 групи в седем лъча. Записани са участници от Плевен, София, Видин, Карлово, Челопеч, Никопол и други градове. В състава на похода са 140 плевенски ученици, предимно от Математическата гимназия. За първи път е сформиран лъч, който събира походници от три поколения - "Баби, деца и внуци", който ще бъде ръководен от дългогодишна участничка в похода - Наталия Недкова. Сред най-малките участници са деца, родени след 2010 година. С всички е направена предварителна подготовка, включително и малък поход до исторически и природни забележителности, поясни ръководителят на похода", обясни Цветкова.

Създателят на похода преди 22 години - историкът от Плевен Васил Копчев, заяви, че е преодолял свои здравословни проблеми и тази година отново ще участва. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във