Банкеръ Daily

Красимир Каракачанов

Реформираният кабинет може да е без Борисов

Вотът на недоверие няма да мине, но промени ще има. Това заяви пред журналисти в Бургас вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той смята, че една част от протестиращите знаят защо са излезли на площада и го правят с основание.

"Самият аз няколко пъти съм съобщавал пред медиите за редица проблеми, които не са намирали решение или това се е случвало бавно. Когато има протести, се получава отрезвяване на политиците и започва съобразяване със съответните искания. По отношение на оставките всички искат различни неща - едни искат оставка на правителство, а други - не. Всеки трябва да бъде чут. Правителството обаче се избира не от площада, а от парламента", подчерта Каракачанов. И добави, че след гласуването на вота на недоверие през следващата седмица ще стане ясно дали правителството се ползва със стабилност в парламента.

"Аз мисля, че вотът няма да успее. Не мисля, че правителството е стабилно. Вотът няма да мине, но промени ще има. Имам предвид не само персонални, а и промени по отношение на темите, които вълнуват обществото. Трябва да има по-голяма чуваемост към това, което обществото иска, а не само да се съобразяваме с външни партньори", каза още вицепремиерът.

Той отчете и положителните страни последните три години от управлението - увеличението на доходите и ниската безработица до времето преди пандемията. Според него кризата е тази, която предизвиква гнева на гражданите.

По думите на Каракачанов има вероятност новият кабинетът да бъде без премиера Бойко Борисов, но това ще стане ясно след гласуването на вота на недоверие.

"Моята оставка ще я подам, ако хората, които ръководя, сметнат, че не съм се справил като министър на отбраната", подчерта вицепремиерът.

Във връзка със строежите по Черноморието, той заяви, че без значение дали става дума за "дворец или цигански бордей", щом е незаконен, трябва да бъде съборен. А който е нарушил закона, трябва да си носи последствията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във