Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторският блок е против мажоритарната система

Реформаторският блок няма да участва в ново правителство в рамките на това Народно събрание. Около тази позиция са се обединили представителите на коалицията, на заседание на изпълнителния съвет на блока.

"Реформаторският блок, счита, че трябва да има много ясна отговорност и усъвършенстване на системата, но ние не вярваме, че това става през така предложения закон за мажоритарен избор", каза лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева в коментар за проекта за промени в Изборния кодекс, внесен от омбудсмана Мая Манолова.

Реформаторите, които вече са без ДСБ, са обсъдили резултатите от референдума и позицията си за Велико народно събрание. "По всеки от въпросите сме стигнали до общо становище, което утре ще споделим с президента", отбеляза Кунева.

Утре президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на ДПС и Реформаторския блок. Според Кунева политическите консултации при държавния глава са много важни с оглед на динамиката, с която ще се развива политическият процес у нас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във