Банкеръ Daily

Найден Зеленогорски:

Реформаторският блок е коректив на управляващото мнозинство

Ролята на Реформаторския блок в управляващата коалиция е да бъде коректив на някои отклоненията в политиките на държавата. Това заяви съпредседателят на парламентарната група на коалицията Найден Зеленогорски по Канал 3. 

Той даде пример, че реформаторите успешно са се противопоставили на идеите за оздравяване на КТБ, преборили се за промени по върховете на управлението на ДАНС.

"Решението, което взехме за влизане в управлението, беше вярно и ние го доказваме всеки ден", настоя Зеленогорски. 

Той добави, че на предстоящите избори за ГЕРБ и Реформаторския блок най-важно е да докажат с присъствието си в местната власт стабилността на управляващата коалиция.

"Реформаторите имаме присъствие на местно ниво. Над 25 кмета и близо 400 общински съветници в страната припознават и се родят с блока. Очакваме много сериозни пробиви на няколко места", сподели още Зеленогорски.

Той допълни, че правителството е готово да се справи с бежанската криза. 

"Европа е изправена пред осъзнаването, че да говорим за философски категории като хуманност и цивилизационен избор е едно, но когато трябва да ги приложим на практика, нещата стават различни. ЕС трябва да има както сърце, така и разум, когато решава проблема с бежанците. "Големите” в съюза трябва да заявят готовността си за бързи решения, независимо за какви финансови средства става въпрос, защото е ясно, че страните от периферията и новоприетите държави членки не са готови да се справят с безпрецедентния бежански наплив", изтъкна още Зеленогорски. 

Според него развоят на геополитическите събития от последните седмици е доказал, че усилията на конкретни представители на правителството като премиера Борисов и вицепремиера Кунева за приемане на България в Шенгенското пространство са били много навременни и уместни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във