Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторите: В парламента има корупционно мнозинство

От Реформаторския блок са възмутени, че правната комисия в парламента на практика саботира антикорупционният закон. Вчера представителите на БСП, ДПС, Патриотичния фронт и "Народен съюз“ в комисията гласуваха той да отпадне от дневния ред.

"Това е чадърът над корупцията, това е коалиция на корупцията", обяви на брифинг депутатът от ДБГ Димитър Делчев и обвини, че в този парламент има корупционно мнозинство.

"Предстои да заявим позиция пред колегите от ПФ, която ясно казва, че желаем антикорупционния закон да влезе в дневния ред в правна комисия другия вторник. Ако това не се случи считаме, че в 43-тото НС, това което остава от него, няма реформаторско мнозинство и затова няма смисъл да се правят опити за съставянето на какъвто и да било кабинет в рамките на този парламент", категоричен е Делчев.

Той подчерта, че са учудени от позицията на Патриотите за закона и го нарече "извъртане на позицията".

"Димитър Делчев нито ми е на годините, нито ми е на отговорността, нито ми е на позицията", отговори председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов.  Според него вариантите за антикорупционния закон, които са внесени изискват поне един месец коментари и разискване.

"Опасно е на коляно, в последния момент да се приемат текстове, които могат да вкарат репресии, които могат да въведат несигурност и да не кажа направо тоталитаризъм под някаква форма, под прикритието борба с корупцията“, заяви той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във