Банкеръ Weekly

Общество и политика

Реформаторите: Социалистите работят срещу интереса на българите

Арогантността на социалистите е впечатляваща, каза на пресконференция кандидатът за евродепутат Светослав Малинов от Реформаторския блок.

"Националните интереси и патриотизмът могат да имат само едно истинско измерение - просперитета и благосъстоянието на българските граждани. Действията им обслужват руския газов монополист и пряко вредят на страната. Социалистите работят срещу собствените си гласоподаватели и срещу всяко едно българско домакинство. Те не могат да отрекат, защото е истина, но това това ще тежи на тяхната съвест, но за съжаление ще тежи най-много и на джоба на всеки българин", заяви Малинов и зададе седем въпроса към БСП.

В открито писмо, което ще изпрати в централата на социалистите на "Позитано" 20 той ги попита:

1) Знаете ли, че българите са най-бедни в Европейския съюз?;

2) Защо БСП поддържа цената на газа у нас на едни от най-високите нива в ЕС?;

3) Дали социалистите смятат да прекъснат енергийната зависимост от Русия, което ще доведе до по-ниска цена на газа?;

4) Наясно ли е БСП, че с по-ниска цена на газа ще бъдат отворени десетки хиляди работни места и ще бъде намалени производствените цени на стоките?;

5) Проектът "Южен поток" осуетява възможностите за нови работни места и бетонира високите цени на газа?;

6) Знаят ли, че за да се построи чуждо съоръжение държавата изтегли заем, който българските данъкоплатци ще изплащат десетилетия?

7) От "Южен поток" ще загубят всички български и европейски данъкоплатци, за да спечелят шепа рубладжии и руския газов монополист?

Според Малинов БСП работи срещу интересите на българите и определи това като "държавна измяна", която се наказва от Наказателния кодекс. Той се оплака още, че червените евродепутати не говорят и избягват дебатите и дискусиите с Реформаторите.

 

Петър Петров

Facebook logo
Бъдете с нас и във