Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторите склонни да излъчат министри, Патриотичният фронт иска нови преговори

От Реформаторския блок са склонни да излъчат министри в бъдещия кабинет от лидерите на формацията. "Възможно е някой от председателите на партии в Реформаторския блок да стане министър", заяви ген. Атанас Атанасов от РБ пред Нова ТВ.

"Първо обаче трябва да се уточни какъв ще е форматът на това правителство. Трябва да се уточнят приоритетите пред държавата и след това кой ще ги изпълнява. Няма да бягаме от отговорност. Имам чувството, че има страх у всички политически сили, че трябва да се правят реформи", категоричен бе той.

"Към днешна дата чакаме официална покана за разговори от страна на ГЕРБ. Не приемаме говорене чрез медиите. Разбрахме от телевизиите, че те са сменили позицията си", коментира от своя страна Валентин Касабов от Патриотичния фронт, като посочи, че от коалицията са изненадани за новото условия на ГЕРБ.

Според него Бойко Борисов очевидно иска избори до дупка, но това би довело България до крах и пълна разруха.

"Имаме си телефоните, познаваме се, не виждам какъв е проблемът да си говорим, а не диалогът да става през медиите", заяви по същия повод Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт пред TV7.

"Отдавна заявихме, че трябва да има широко правителство, подкрепено от максимално повече партии, но с повече експерти, а не политически назначения. В разговорите, които сме водили с ГЕРБ, не сме дискутирали министерски кресла, бяхме на ниво програма. Ние не изключваме възможността да посочваме министри, но те да бъдат професионалисти в ресорите си", категоричен е Каракачанов.

Той бе категоричен, че правителство в стил "Орешарски" няма да бъде подкрепено от Патриотичния фронт. "Така че хипотезата за предсрочни избори е много вероятна към днешна дата", каза още Красимир Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във