Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторите ще върнат веднага мандата, ако нямат подкрепа от ГЕРБ

Ако получим мандата в 11 часа, в 12 ще помолим за консултации при ГЕРБ, ако кажат "не", в 13 часа го връщаме на президента Плевнелиев. Това обясни депутатът от Реформаторския блок Борислав Великов пред журналисти в парламента. По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова получи и върна втория мандат за съставяне на правителство.

"Нека президентът Плевнелиев още веднъж да призове новоизбрания президент Румен Радев да даде предложения за служебно правителство и още отсега да заработи", каза Великов.

Той смята, че "високите изисквания", които Патриотите поставят за да участват в правителство, като вдигане на минималната пенсия за стаж на 300 лв., може да са спънка. Великов обясни, че ще има разговори и с други политически сили в парламента, за да се види дали в рамките на това Народно събрание може да се направи мнозинство, което да приеме важни закони като този за антикорупцията и изборните правила.

"Може да не се стигне до нищо. По-вероятни са предсрочните парламентарни избори и ние ще се готвим и за тях", заключи Великов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във