Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторите ще върнат мандата, предсрочните избори са сигурни

Реформаторският блок ще върне в понеделник мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев, веднага след получаването му Това съобщи съпредседателят на Блока Найден Зеленогорски.

"Очевидно е, че няма реформаторско мнозинство в парламента и отиваме на избори“, обясни той. "ПФ казаха, че биха ни подкрепили, имахме някои разминавания, но те можеха да бъдат изчистени. Веднага след това колегите от ГЕРБ обаче, ясно казаха, че не биха подкрепили нов мандат в рамките на този парламент“, посочи Найден Зеленогорски.

"Винаги сме казвали, че ключът е в колегите от ГЕРБ. Очевидно е, че тяхното желание е да отидем на избори. Готови сме за избори“, категоричен бе той и благодари от името на групата на президента, че оценява ролята на РБ и на Патриотичния фронт.

Следващата стъпка на президента Росен Плевнелиев по Конституция е съставянето на служебно правителство, но се обсъжда и възможността, правителството в оставка да остане до 22 януари, когато новоизбраният президент Румен Радев ще може да назначи служебно правителство, да разпусне парламента и да насрочи избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във