Банкеръ Daily

Румен Христов:

Реформаторите са единни, но имат собствено мнение

Реформаторският блок е единен въпреки напрежението в него през последните дни, заяви в Русе зам.-шефът на СДС Румен Христов по повод създалото се напрежение в редиците на Реформаторския блок и призива на Движение "България на гражданите" за закриване на Гражданския съвет. Напрежението избухна още в петък, когато партията на Меглена Кунева обяви, че между партньорите в блока има висока степен на недоверие и поиска отлагане на конгреса на формацията, който трябва да избере лидер.

„Единството в Реформаторския блок не е разклатено, но като десни хора и демократи ние имаме право на собствено мнение", подчерта още той.

От думите на зам.-председателя на СДС стана ясно, че не е нужно свикване на конгрес сега.

"Смятам, че формулата политическа коалиция от партии е печеливша формула на този етап и едва ли, ако се превърнем в единна структура, ще имаме кой знае какъв по-голям успех", заяви Христов.

Той съобщи, че е номиниран от Реформаторите за председател на земеделската комисия в парламента. Той обеща да инициира среща с всички депутати от Русе, за да решат около кой проблем на региона да се обединят.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във