Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторите отказаха да са в правителство на малцинството

Реформаторският блок настоява за трипартийно управление. Това стана ясно от изявленията на двамата съпредседатели на блока Радан Кънев и Меглена Кунева след среща на парламентарната им група.

"На първо място Реформаторският блок поддържа усилието за формиране на мнозинство и управление в трипартиен формат - ГЕРБ, РБ и ПФ.

На второ място смятаме, че днешната среща между седем партии може да има само консултативен характер и на такива срещи съгласие за мнозинство между три партии не може да се постигне. 

На трето място - за постигане на такова мнозинство, нашата преценка е, че са необходими срещи, както с ГЕРБ, така и с ПФ.

И на четвърто място - на база на разговорите, проведени още преди вчерашния ден и откриването на работата на 43-тото Народно събрание, ние смятаме за уместно бързото провеждане на трипартийна среща между формациите, които могат да съставят това мнозинство", обяви Радан Кънев.

"На лидерската среща стана ясно, че това, към което се стреми Реформаторскя блок – дясноцентристко мнозинство не е постигнато. Обединихме се около няколко тези след това заседание на парламентарната група. Реформаторският блок няма да бъде пречка за съставяне на дясноцентристко мнозинство, но смятаме, че то трябва да бъде стабилно”, каза от своя страна Меглена Кунева.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във