Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторите: Москов е един от най-успешните министри

Реформаторският блок не се притеснява от заявката на ДПС да внесе вот на недоверие към правителството заради здравния министър Петър Москов.

„За нас искането за оставката на един от най-успешните министри в правителството е опит на ДПС да запази статуквото и да предотврати реализирането на промени, които ще извадят криминалните икономически интереси от сферата на здравеопазването и ще превърнат пациента в център на здравната ни система. Категорично подкрепяме смелите и професионални действия на министър Москов и сме уверени, че след много години на безпътица в българското здравеопазване наистина скоро ще имаме много позитивни резултати", коментира Найден Зеленогорски на брифинг в парламента.

„Факт е, че има много нападения над лекари в България и на това трябва да бъде сложен край. Що се отнася до разминаването между цифрите, изнесени от министър Москов и тези от ДПС, това означава, че сигналите са предоставени от различни източници. Освен това не всички пострадали екипи подават сигнали за инцидентите с тях. Не искам да правя драма от това“, посочи още депутатът.

„Когато колегите от ДПС атакуват Реформаторския блок и колегите от Патриотичния фронт, нека се опитат да избягат от опита зад всяка дума да се гради политическа конструкция и да се изваждат политически дивиденти. Ние не сме склонни да престъпим цивилизационни ценности. Нашият избор сме го направили преди 25 години и не смятаме, че нарушаваме конституционните права на българските граждани“, каза още Зеленогорски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във