Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторите излизат с обща позиция спрямо ГЕРБ

Днес лидерите на партиите в Реформаторския блок трябва да решат какви ще са следващите стъпки на блока спрямо ГЕРБ и вариантите за съставяне на правителство. Това обясни лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева пред БНТ. Причината е, че една от партиите в блока има ясни разграничителни критерии по отношение на това, коалиция с участието на кои партии би би подкрепена. Става въпрос за политическите сили, подкрепили предишното правителство. Според Кунева обаче ГЕРБ трябва да реши как ще предложат да се конструира следващото мнозинство.

"Искам Реформаторският блок да стои тежко и стабилно и да има общо решение", заяви категорично и подчерта, че за Реформаторите е ключово да има разбирателство за съдебната реформа.

Кунева добави, че в момента не може да има експертен кабинет без лидерство, какъвто е бил предишния. По думите й в блока няма разминаваме по отношение на мандата на следващия парламент. "Смятаме, че е хубаво да се определи период от време за подготовка на нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание", заяви лидерът на Движение "България на гражданите".

До края на седмицата, ще станат известни резултатите от вътрешния референдум в "България на гражданите" за евентуално участие в бъдеща коалицията. Утре пък експерти на партията ще участват в консултациите за актуализацията на бюджета, вероятно ще бъде изготвен и правилник за работа на парламентарната група на Реформаторския блок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във