Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформаторите искат 5-6 министерства

Реформаторският Блок е в състояние да предложи подходящи кандидати за всяко министерство, но ще се съобрази с резултатите от изборите и ще има реалистичен брой конкретни предложения за конкретни постове. Техният брой ще бъде 5 или 6. Това заяви депутатът от РБ Найден Зеленогорски пред БНТ.

По думите му сред служебните министри има такива, които се справят безупречно с работата си, но е работа на мандатоносителя да предложи оставането им в новия кабинет.

Сред структурните промени в кабинета Зеленогорски посочи като необходими закриването на Министерството на инвестиционното проектиране, както и разделянето на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на три. По думите му между ГЕРБ и РБ има съгласие и да двете неща да се случат.

"Най-логично е първата политическа сила да си излъчи премиер. Ако РБ е първа политическа сила или мандатът стигне до нас, то тогава ние със сигурност ще предложим премиер и Кънев е една от възможностите. Ние предпочитаме да си отвоюваме това сами и да не получаваме подаръци“, заяви още той.

Зеленогорски заяви още, че днес Реформаторите ще внесат предложенията си за министри и тогава ще ги обявят публично. Той не посочи имена и ресори, като подчерта, че такава е уговорката между преговарящите страни РБ и ГЕРБ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във