Банкеръ Daily

КНСБ:

Реформата в здравеопазването не трябва да се започва с чистки

Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ  изразява своето несъгласие във връзка с информацията за състоянието на УМБАЛ "Александровска", отразена в медийното пространство.

" Притеснени сме от действията, които стават в момента с Александровска болница – една от най-старите и стабилни болници, в която работят всички структури и се обучават студенти. Тази болница бе и на първа линия от самото начало на пандемията от COVID-19", отбелязват от синдикатът. 

От федерацията подчертават, че всички служители са получавали работните си заплати, няма съкращения или неплатени отпуски. Работили са по един от най добрите КТД на УМБАЛ в страната, сключен между синдикатите и ръководството на болницата.

"Задълженията, за които се обвинява ръководството, са плод на неглижирани години наред трудности пред университетските болници. Здравеопазването има нужда от реформа, но не трябва да се започва с чистки", категорични са синдикатите. 

Според тях промяната на ръководството без сериозни доказателства за злоупотреби и вина не е необходима, защото ще донесе сътресения в работата на УМБАЛ, ще затрудни лечението на пациентите и обучението на студентите.

"Присъединяваме се към призива на нашите синдикални членове, към колектива на болницата да се прекратят тези медийни  внушения.

Нашите здравни специалисти са изморени от безрезултатните приказки за реформа в здравеопазването.

Нека ги подкрепим да работят спокойно и ползотворно в името на пациентите!", уточняват от КНСБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във