Банкеръ Daily

Общество и политика

Реформа в КПКОНПИ е основен приоритет в парламента

Реформа в КПКОНПИ е основен приоритет на комисията по превенция и противодействие на корупцията, каза пред журналисти в Смолян депутатът Михал Камбарев, който е председател на парламентарната антикорупционна комисия.  

"Те представиха доклад за дейността си през 2021 г. и комисията не прие този доклад, тъй като смятаме, че тези цифри могат да се погледнат под по-различен ъгъл и всъщност няма да покаже, че положението е толкова розово и те са работили толкова добре", коментира Камбарев.

"В момента докладът представлява брой заведени преписки или разгледани случаи и не отразява реалните резултати колко имоти те са реализирали, не само запорирали, дали са спечелили съдебните дела или са ги загубили. Дали загубените съдебни дела не са довели до щета за държавата. Дали пък тези дела, които стоят „на трупчета“, няма да доведат до щета, тъй като те най-вероятно ще бъдат загубени и тогава хората, чиито дела са „на трупчета“, ще имат основания да съдят България", посочи още председателят на парламентарната антикорупционна комисия.

По думите му предстои да се работи по тази тема, а "КПКОНПИ е бухалка и за начина, по който се управлява в момента". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във