Банкеръ Daily

Общество и политика

Разследват служител на МЗ заради проекта за детска болница

Специализираната прокуратура разследва длъжностно лице от Министерство на здравеопазването за нарушения при обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница. Не се уточнява кое е то, но сигнал за нередности около проекта подаде миналия август бившият служебен министър Стойчо Кацаров.

Преди дни при изслушването си в ресорната парламентарна комисия вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че МВР проверява изявление на Кацаров, че не е ясно къде са отишли 10 милиона лева, предназначени за детската болница. 

По досъдебното производство в спецпрокуратурата ще работи следовател от отдел „Следствен“, а подробна информация по случая ще бъде предоставена след приключване на разследването, съобщават от държавното обвинение.

Това е втори казус, свързан със Здравното министерство, по който работи спецобвинението. През януари беше образувано досъдебно производство за четири процедури за закупуване и доставка на щадящи тестове за COVID-19 за учениците. То беше по сигнал за нарушения, допуснати от бившия здравен министър Стойчо Кацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във