Банкеръ Daily

След бедствието в Карловско:

Разследва се причиняване на наводнение по непредпазливост

Няма загинали или пострадали хора след наводненията в Карловско. Това съобщи на брифинг в село Каравелово областният управител на Пловдив Ангел Стоев.

Щетите са материални. В село Слатина са напълно разрушени три къщи и един магазин. В с. Богдан разрушената къща е една. В село Каравелово има пострадали огради, а някои къщи са частично разрушени.

Най-тежка е обстановката в с. Богдан, което беше напълно откъснато от света. 20 бедстващи човека от населеното място са били спасени с хеликоптери.

Дигите на р. Стряма са повредени на две места, но няма допълнителна опасност. Служебният регионален министър ще огледа щетите. 

"Чудо е, че до момента нямаме тежки новини за загинали и пострадали хора. Такъв потоп, излял се от небето, не се случва всеки път“, посочи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

Националното следствие също се е заело със случая. Юлиана Петкова - заместник директор на НСлС, посочи, че следователите водят разследване за извършено престъпление - причиняване на наводнение по непредпазливост. По думите ѝ няма доказателства за умишлено действие. 

“На този етап разследваме само наводнение, в резултат на което са причинени значителни имуществени вреди. Няма информация за жертви. Нямаме такива доказателства и се надяваме да не бъдат събрани такива. Не изключваме предметът на разследването да бъде разширен. Ще бъдат разпитани длъжностни лица от Басейнова дирекция в Пловдив, по всяка вероятност от структури на “Напоителни системи”, общината и МРРБ”, допълни тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във