Банкеръ Daily

Общество и политика

Разкритие: Българин е получил стотици милиони евро от Венецуела

Българин с инициали Ц. Ц. е получил стотици милиони евро от Венецуела. Това е установило разследване на финансовото разузнаване на ДАНС и американското финансово разузнаване, съобщи "24 часа".

Сигналът за получаването на пари от Венецуела е подаден от американците.

Проверка на ДАНС в българските банки е установила доверителна сметка в малка банка с български собственици. По нея продължава да има движение.

Разследването ще бъде обсъдено на среща на премиера Бойко Борисов с американския посланик Ерик Рубин след днешното заседание на правителството.

Преди три дни венецуелският депутат Карлос Папарони съобщи в Туитър, че режимът на Николас Мадуро се е опитал незаконно да изнесе в България активи на държавната петролна компания на Венецуела PDVSA.

"Успяхме да спрем незаконната сделка на узурпаторите, които искаха да продължат плячкосването на PDVSA чрез брокерска къща в България. Ще продължим борбата за защита на имуществото на страната" - написа депутатът.

"Вече се свързахме с България! Те няма да откраднат повече и долар" - допълни Папарони, като предупреди, че всеки опит за подобни сделки ще стане обект на санкции.

По-късно от МВнР обявиха, че нямат информация за паричен трансфер от Венецуела.

Facebook logo
Бъдете с нас и във