Банкеръ Daily

Общество и политика

Разходките в парка продължават да са забранени, предупреди Фандъкова

Разходките в парка продължават да са забранени, предупреди столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.

Тя даде няколко пояснения за забраната:

✅Разходките в паркове и градини продължават да са забранени.

✅ По мое предложение в софийския оперативен щаб подготвяме организация и правила за поетапно отваряне на големите паркове - първо, само за разходки на малки деца в определени часове.

✅ В неделя екипите на Аварийната дирекция на Столична община, доброволци от общинското формирование и полицията ще проведат обучение за прилагане на терен на създадената организация. Ще се проверят маршрутите, които са подготвени с цел да не допускаме пресичане на потоците и нарушаване на нужната дистанция.

✅ В това обучение не участват граждани!

✅ Забраната за влизане в паркове и градини за всички остава в сила, докато не получим указания от Националния оперативен щаб на база регистриран спад на заболеваемостта. Разговаряхме с министър Ананиев и имаме готовност да координираме действията си.

☑️Получих въпроси защо мислим за отваряне на парковете само за малките деца и техните родители. Мотивите ни са, че за тях е най-трудно да спазват препоръката да стоят вкъщи и те не могат да излизат сами по друго време. Разходките по тротоари с малки деца не са удобни, нито са най-доброто за тяхното здраве. Трябва да осигурим достъп и на децата със заболявания и специални потребности, защото дългото затваряне вкъщи се преживява изключително тежко от много от тях.

☑️Подготвяме различни варианти, които ще представим пред Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването. Всички те целят да има ясен ред, за да не допускаме нарушаване на дистанцията и събиране на хора. Изработваме и нужните табели и листовки.

В момента в страната ни се регистрира ръст на заболеваемостта и всички въведени забрани, в това число и тези за парковете, са в сила.

Останете вкъщи! Важно е, за да можем скоро да излизаме и да се радваме на хубавото време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във