Банкеръ Daily

Общество и политика

Разхлабват част от мерките, в четвъртък отварят моловете

Заведенията за хранене и развлечения могат да посрещат своите клиенти в закритите си части при капацитет от 50% и работно време до 23.00 ч.

Разхлабват част от мерките в страната от понеделник. Заведенията за хранене и развлечения могат да посрещат своите клиенти в закритите си части при капацитет от 50% и работно време до 23.00 ч.

Врати отварят и големите магазини, но при ограничение на броя на клиентите. Допуска се и провеждането на културни и развлекателни мероприятия при капацитет от 30% и спазване на дистанция. В четвъртък работа започват моловете, игралните зали и казината, а от 29 април - нощните барове и дискотеките. 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви в неделя, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта.

„Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, заяви Ангелов.

Премиерът Бойко Борисов смята, че е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите.

„Всички наши опоненти много се подиграваха как двама генерали плашим хората. Когато се разболеят, първи тичат във ВМА или ползват всички лекарства. Най-важното е Господ да е с нас”, добави той и отчете, че в някои страни е въведено военно положение. Според него народът у нас е интелигентен, разбира и внимава.

Въпреки това остава проблемът с недостига на ваксини от всички видове. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във