Банкеръ Daily

Антон Кутев за "Автомагистрали":

Раздавани са милиарди, искаме промяна в България

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев направи лаконичен коментар по повод решението на Софийския градски съд да отмени смяната на ръкодовството на "Автомагистрали" ЕАД. Той използва темата, за да препотвърди заявките на властта, че ще бори срещу нередностите в държавата.

"Полагаме услия да променим нещата в България и макар и трудно ще се справим. Нека се запознаем със становището на съда и ще излезем с официална позиция. В "Автомагистрали" са раздавани милиарди и това не е хубаво. Решението на съда не е основание да се спират разплащанията от страна на предприятието", заяви Кутев след заседание на Министерския съвет. 

„За мен лично, аз видях, че има определение, което поне на мен, по моята оценка, не е достатъчно добро. Дали е законно или не това е друг въпрос. Но че управлението е довело до едни авансови плащания от милиарди, е очевидно. А това, че се връща обратно същият управител, който го е направил, сигурно е проблем на държавата и правосъдието, но дето се вика, ще намерим начин да го решим“, каза той.

Софийският градски съд спря смяната на ръководството на „Автомагистрали" с решение от 22 юни. В съда бе внесен иск на настоящия изпълнителен директор на дружеството Стоян Беличев и двама членове на съвета на директорите – Александър Филев и Иван Коларов.

Основният аргумент е, че служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова не е провела конкурс за попълването на постовете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във