Банкеръ Daily

Общество и политика

Рашков: Ново коалиционно управление не трябва да ни плаши

Възможно е отново да се наложи коалиционно управление и да бъдем изправени пред нестабилно мнозинство. Това не бива да ни плаши и отчайва. Политиците обаче трябва да си направят изводите от факта, че българските граждани трудно избират хора, които да ги ръководят. Това заяви водачът на листата на "Продължаваме Промяната" в Перник и бивш вътрешен министър Бойко Рашков. Той допусна вероятността ПП да плати цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

"Пресилени са мрачните прогнози за започващата предизборна кампания. Политическият сезон ще протече нормално и не споделям опасенията, че ще има някакво ожесточение. Няма място за песимизъм. Българските избиратели имат пред себе си една перспективна партия, способна да се грижи за тях и да подобри стандарта им на живот", каза Рашков пред NOVA. Според него кризисните моменти напоследък са спомогнали за "избледняването на някои проблеми", с които властимащите са се занимавали сериозно в двата служебни кабинета миналата година.

Бившият вътрешен министър отново подчерта, че са нужни сериозни промени в Закона за противодействие на корупцията. "КПКОНПИ трябва да се включи в антикорупционната дейност. Досега, тъй като съставът ѝ беше избран от ГЕРБ и ДПС, тя услужливо не извършваше проверки спрямо високопоставени лица", посочи той.

Кандидат-депутатът бе категоричен, че ако ПП успее да състави правителство след изборите на 2 октомври, ще продължи работата си по това "да се възстанови контролът върху всички структури на граничните пунктове".

Рашков коментира и резултатите от последното изследване на социологическа агенция "Тренд", според които ГЕРБ води пред ПП с 5%. "Това проучване е направено твърде рано, доста преди вота", изтъкна той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във