Банкеръ Daily

Общество и политика

Рашков не е получавал предложение пак да е служебен министър

"Нямам предложение отново да съм служебен министър, както и никой друг", каза пред репортери служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той припомни съобщеното от президента - че имената в новия служебен кабинет ще станат ясни на 16 септември.

"Нямам информация дали се прави нова партия с колегите Петков и Василев. Министър Василев мисля, че отговори, че докато е служебен министър, няма да се занимава с партийна дейност", каза Рашков в отговор на въпрос дали ще участва в евентуалния нов политически проект на служебните министри.

Вътрешният министър се надява парламентът да успее да гласува Бюрото по зашита на свидетелите да не се управлява от главния прокурор: "Много бих искал парламентът да смогне да направи това, защото такава порочна структура досега не сме имали – един представител на ръководно ниво в прокуратурата да има състав от 150 души с 8-10 млн. лева годишен бюджет, а за миналата година да нямат нито един, включен в защитна програма участник. Натрапва се мнението, че едва ли не всички тези служители в това бюро охраняват само главния прокурор. Освен това от Шесто районно полицейско управление да патрулират денонощно коли около оградата на резиденция "Бояна", посочи вътрешният министър.

За мигрантския натиск Рашков заяви, че зависи накъде ще се насочи потокът от афганистанци. И добави, че дори Турция изгражда защитни съоръжения на границата с Иран, за да не допуска масово навлизане на афганистанци на своята територия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във