Банкеръ Daily

Общество и политика

Рашков: Имало е пътуващи с безплатен транспорт от Турция

Няма данни на границата с Турция да не се допускат автобуси. Имаше затруднение във влизането в страната преди дни. Този въпрос беше решен. Става въпрос за контрабанда и не само. Дали са пътували за избори, или други цели, ще трябва да проверим. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков, след като гласува на втори тур на президентските избори. Думите му бяха по повод възникналото напрежение между Турция и страната ни заради проверки на автобуси по границата.  "Данните сочат, че някои са ползвали безплатен транспорт – не знам кой осигурява такива безплатни обеди или вечери, остават в сянката като нашите строители по магистралите. Очевидно има определена цел, която се съпътства от други цели - една незаконна контрабандна търговия", добави вътрешният министър.

Той подчерта, че има много добра комуникация с турския си колега и с посланика на Анкара у нас, като е убеден, че „проблемите от последните дни ще отшумят“. Рашков увери, че няма да допусне протести да възпрепятстват свободното движение. "Изборният ден започна и протича съвършено нормално и съвършено спокойно, както трябва да е, независимо от някои мрачни прогнози, които някои хора правят по политическа линия", отчете той. На въпрос дали се провеждат специализирани акции, вицепремиерът отговори, че медиите ще бъдат уведомени, когато има конкретни резултати.

"Гласувах за по-добрия кандидат. Гласувах за опита, който е така необходим в момента на нашата страна. Трябва да вземем мерки за ускорено развитие. За целта ни трябва доказан ръководител. Ръководител с опит, нямаме време за експерименти", каза Бойко Рашков. "Като министър на вътрешните работи мога да кажа, че искам да победи онзи кандидат, за който няма никакво съмнение за връзка със структури, които доста дълго време влияеха върху нашето обществено и икономическо развитие и сега опитват отново да подкрепят кандидат, който са издигнали за поста президент на България. Надявам се, че гражданите правят подобни оценки и ще вземат най-правилното решение", допълни той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във