Банкеръ Daily

Даниел Митов:

Рашков е параван за купуването на гласове от другите партии

ГЕРБ не само не купува гласове, а една стотинка не сме дали повече за предизборна кампания. В момента Бойко Рашков прекалява с болшевишките си методи. Повтаря се 9-ти септември. Така се действа в Путинова Русия. Симпатизанти на една партия биват заплашвани, арестувани и пускани без никакви доказателства и без обвинения. Това ли са хората, които налагат законност?

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БТВ.

„Рашков служи за параван на другите партии, които купуват гласове. МВР нарушава закона. Изборите вече са опорочени“, подчерта той.

„В неделя ние ще излезем победители. Нашите хора са мобилизирани. В неделя ще следим за изборни нарушения. Искаме да се броят и да се сравняват отрязъците с протоколите, за да сме сигурни, че вотът на българите е отразен правилно. Ако всичко е наред, ще признаем вота за легитимен“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

„Не можеш по болшевишки да опорочаваш изборите. Нарушават се законите“, възмущава се Митов от действията на вътрешния министър.

„Не знам да има купуване на гласове в полза на ГЕРБ. По време на ГЕРБ са осъждани хора за купуване на гласове, но по правилата“, увери той.

„ГЕРБ е дясната партия в България. Няма да търпим това, което се случва в момента. Нищо не оправдава действията на сатрапа Бойко Рашков“, каза Даниел Митов.

„Несериозно е отношението към правосъдната реформа, ако се питаме дали трябва да бъде отстранен който и да било. Аз съм бил жертва на правосъдната система. Тя трябва да се реформира. Правосъдната реформа трябва да се проведе в цялост. В момента университетите бълват юристи. Прокурори и следователи трябва да работят заедно. Върху прокуратурата трябва да има ясен механизъм за контрол и в съда трябва да има реформа“, смята Митов.

Ако сме зряла демокрация, трябва да седнем и да стигнем до консенсус по важните въпроси, добави той.

По думите му 45-то Народно събрание е бил зоопарк. „В него определени политически партии го използваха за платформа, през която се прокараха определени интереси. В нормалните държави служебното правителство има основната задача да подготви изборите“, каза Даниел Митов.

От служебният кабинет в момента излизат министри с крещяща некомпетентност, които изнасят неверни данни, твърди още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във