Банкеръ Daily

Общество и политика

Рашидов: Ако се наложи, Борисов е готов да се споразумее и с Дявола

"Бойко Борисов трябва да направи правителство дори, ако се наложи да се споразумение с Дявола", смята бившият министър на културата в предишното управление на ГЕРБ Вежди Рашидов. "Дяволи има колкото искаш", допълни той и подчерта, че лидерът на ГЕРБ е длъжен да състави кабинет, защото нови избори ще са пагубни за държавата.

"Бойко носи отговорност за българския народ. Няма време за експеримент“, заяви още Вежди Рашидов пред Нова телевизия. Той остро разкритикува поведението на Реформаторския блок, въпреки че засега формацията изглежда най-сигурният партньор на ГЕРБ.


„Реформаторите са една детска градина - на ти куклите, дай си ми парцалките. Като стане министър някой от тях, какво ще прави? Не са от позицията на хората, които ще поставят условия”, обвини той.


Рашидов подчерта, че ако Борисов управлява, той ще поеме своята отговорност. Това щял да направи и самият Рашидов, ако бъде избран за министър. Той коментира и ситуацията около поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка. "Това е класическа криминална схема за крадене на пари", заяви бившият министър на културата.

"Медиите създадоха един миш-маш от говоренето на КТБ. Държавата е абдикирала в един кардинален случай, а Иван Искров безотговорно мълчи като комунист пред разстрел”, коментира още Вежди Рашидов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във