Банкеръ Daily

Общество и политика

"Раковски" 134: Не всички в СДС - "Красно село" искат оставката на Лукарски

Няколко часа след като СДС - "Красно село" обяви във фейсбук, че иска оставката на лидера на партията Божидар Лукарски от "Раковски" 134 излязоха с позиция. Местната организация очаква председателят да се оттегли заради ниския резултат на изборите и тясното обвързване с ГЕРБ и освобождаването на полето за формиране на дясна политика на други десни формации. 

От централата на партията заявяват, че Съюзът на демократичните сили е партия, в която всеки може да заявява открито своето мнение и да защитава позициите си.

"Текстът на декларацията обаче, не е съгласуван с цялото ръководство на СДС - "Красно село", в това число и с народния представител и зам.-главен секретар на партията Борислав Миланов. За нея не е бил информиран и кметът на район "Красно село“, Христо Апостолов", се казва в документа.

По думите им използването на името на организацията в "Красно село“, без да бъдат информирани представителите й в парламента, националното ръководство и местната власт, не отговаря на етичните принципи в една колективна структура.

"Ръководството на СДС винаги е било отворено да изслуша мнението на членовете на партията по всички актуални политически въпроси. Председателят на СДС - "Красно село", Пламен Антов, присъства на всички заседания на СДС - София и активно изразява позициите си за партията и нейната политика", завършват от "Раковски" 134.

Facebook logo
Бъдете с нас и във