Банкеръ Daily

Общество и политика

"Раковска" 134 ще стане седалище на Европейската прокуратура

"Много е вероятно в следващите дни адресът на Европейската прокуратура в България да бъде в град София, ул. "Раковски“ 134". Това обяви министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков по БНР.

"Тя е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен. Следващият етап е кадровото обезпечение на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, за да действат независимо и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не успя да направи", каза Зарков.

От думите му се разбра, че вчера е подписал писмо до регионалното министерство и областния управител, тъй като сградата е частна държавна собственост и трябва да се предостави целево на Висшия съдебен съвет, който пък да я предостави на европейските делегирани прокурори.

В края на 2017 година етаж от емблематичната сграда бе даден на НФСБ. През 2019 година партия "Воля" на Веселин Марешки също получи офис там. В сградата беше и централата на СДС, като партията е представена в последните няколко парламента в коалиция с ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във