Банкеръ Daily

Общество и политика

Радостин Василев: Виктория Василева беше на срещите с Петков

Виктория Василева

Спортният министър в оставка Радостин Василев, който напусна ИТН, заяви че Виктория Василева (преди дни тя съобщи, че напуска Народното събрание - бел. ред.) е била на срещите между депутатите от ИТН, които се отцепиха от партията на Слави Трифонов, и премиерът в оставка Кирил Петков. "Беше и денят преди това с мен (преди отцепилите се депутати да дадат пресконференция - бел. ред.), беше няколко срещи преди това с мен", посочи Василев пред bTV. И добави , че не знае какво я е разубедило да напусне партията тогава.

"От деня на пресконференцията (когато той и още петима депутати от ИТН се отцепиха от партията) не съм разговарял с Виктория Василева. Изключително много я уважавам. Тя е човекът, който реално е създал ИТН и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва правилно. Не знам мотивите ѝ към момента защо само напуска парламента и не разкрива какво ще се случва оттук нататък, но смятам, че нейното място не е в тази групичка", каза министърът на спорта в оставка. По думите му много пъти Василева е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие и на партията, и на политиката, която тя води.

"Оказа се, че ИТН подведе стотици хиляди българи за това, което обещаваше", смята Василев.

"Не са водени разговори да съм вътрешен министър", уточни той. "Този въпрос в момента кара група от хора да изпитват панически ужас. Ако това се случи, нещата ще бъдат неконтролируеми за някои хора и за мафията", категоричен е Радостин Василев. По думите му, ако това евентуално се случи, Бойко  Рашков ще им се стори "като пролетна песен".

Facebook logo
Бъдете с нас и във