Банкеръ Daily

Общество и политика

Радостин Василев създаде собствено гражданско движение

Бившият спорен министър от квотата на "Има такъв народ" Радостин Василев официално създаде собствен проект - "Гражданско Движение Силна България”. Това обяви самият той във Фейсбук. На предстоящите избори Василев ще оглави листата на "Продължаваме промяната" в Габрово.

Ето и целия му пост:

"Уважаеми дами и господа, скъпи българи!

"Гражданско Движение Силна България” официално е факт! Създадох движението, за да продължим по категоричен начин заедно с Вас, гражданите на България, борбата срещу мафията, задкулисието и грабителите на родината ни! Отвоюването на държавата от лапите на бандитите трябва да продължи. В качеството ми на министър на младежта и спорта поведох кръстоносен поход срещу кърлежите, изсмукващи ресурса на сектора и владеещи само и единствено в своя полза спортната инфраструктура. Това бяха силно приближени до бившите управляващи лица, които защитават заграбеното от държавата със зъби и нокти. Подобно на "Капитан Андреево". Осъзнавах, че тази битка ще е тежка, но не очаквах предателството на лидера на партията, която ме излъчи за министър.

Знам, че ни предстои най-голямата битка, която ще е тежка, а в много случаи и неравностойна. Това вече не е толкова битка на партии и идеологии, а по-скоро на доброто срещу злото, между истината и лъжата. Между старото и прогнилото и новото, търсещо промяна. Онова, което ми даде кураж да се изправя срещу мафията в България, е, че съм свободен и отговорен човек. Свободен от задкулисието и отговорен към проблемите в настоящето и бъдещето".

Той изброява част от приоритетите на гражданското движение.

- Пряко участие на гражданите в държавното управление и местното самоуправление.

- Осъществяване на граждански контрол за прозрачност при работата на държавните и общинските институции.

- Упражняване на граждански контрол върху управлението на страната, за постигане на прозрачност в управлението.

- Възстановяване на прозрачността и законността при управлението на публичните финанси, прекратяване на порочните и престъпни практики в управлението на страната и търсене на отговорност чрез въвеждане на действащи механизми за контрол върху дейността на държавното управление и местното самоуправление.

- Ефективно използване на механизмите на държавното управление и местното самоуправление.

- Създаване и реализиране на възможности за пълноценно развитие, социална реализация и трудова заетост на всички граждани.

- Подпомагане на гражданите при взаимодействието им с институциите на Република България.

- Подпомагане на държавните институции за установяване върховенството на закона, защитата на националната сигурност, правата и законните интереси на гражданите и техните организации.

- Прозрачен и качествен публичен дебат

- Стремеж към обществена солидарност и социална взаимопомощ.

- Осигуряване на възможност за ускорено икономическо развитие на отделните региони на територията на Република България.

- Утвърждаване на моралните, духовните и културните ценности на България, чрез стремеж към запазване на българската национална идентичност и пресичане на отрицателни чужди влияния.

- Премахване на корупционните практики, чрез ограничаване на властови и бизнес обвързаности и подкрепа към кандидатури на политици с висок морал, висока образователна степен и професионална подготовка.

"Очаквайте скоро новини и подробности за действията на "Гражданското движение Силна България". Уважаеми българи, трябва ясно да покажем на хунтата, че в страната ни има една нова воля - волята за справедливост, възмездие и промяна. Тя обединява хората около желанието за нормален и достоен живот. Изходът е само един! За да оцелеем, народът трябва да унищожи действащото досега срещу него корпоративно чудовище ГЕРБ - ДПС. Това може да стане само с най-страшната за тях дума – ВЪЗМЕЗДИЕ. Време е завинаги да спрем грабителите на България!", завършва Василев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във